מורים והנהלה
מורה נכנסת לכיתה. הכיתה רועשת וגועשת. תלמידים מתגנבים מאחוריה בכניסה לכיתה כדי לא להירשם כמאחרים. היא עומדת מול הרעש ומנסה לגבור עליו בקולה כדי להקריא רשימת נוכחות. כעבור 10 דקות, כשעליה להתחיל ללמד את החומר אשר נרשם בו כבר פיגור גדול, אפסו כוחותיה והיא מעבירה את החומר בחוסר חשק וציפייה לסוף השיעור, בדומה לציפיית התלמידים.
הלימוד אינו פשוט. החומר רב וברובו אינו מעניין את התלמידים. התלמידים עסוקים בענייניהם הפרטיים, מקשקשים בקול או בשקט, מתקשים להקשיב, מציירים, מציקים (גם לחבריהם וגם למורה), מתפרצים ומתלוננים.
המורה לאו דווקא מודעת לכך שאם הייתה מבצעת שינויים (מינוריים עד גדולים), היכולת שלה להעביר את חומר הלימוד לאוזן קשבת הייתה משתפרת באופן משמעותי. אם הסיטואציה המתוארת לעיל, אינה זרה לכם, אנחנו מציעים לכם מגוון של פתרונות ושירותים, כדי למנוע את הימשכותה.
1. צפיה בכיתות וניתוח דוחות צפייה
נציג צוות 'המגשר' יגיע לצפות מהצד בשיעור אליו יופנה על-ידי הנהלת בית הספר. במהלך ההתבוננות, ינסח הנציג דוח צפייה, המתאר את הסיטואציות אותן ראה כבעייתיות במהלך השיעור, בליווי המלצותיו. ההמלצות יתייחסו לצרכים שיוגדרו על ידי הנהלת בית הספר והמורים הרלוונטיים.
בבסיס כל עצה שאנו נותנים, עומדת חשיבה מעמיקה על האינטרסים של המערכת – הן של המורה והן של התלמיד; וכן על האמצעים להגשמת אותם אינטרסים.
מדובר בכלי יעיל לקבלת תמונה אובייקטיבית על התנהלות השיעורים והיכולת לשפר אותה.
[לשם הדגמה, באחד השיעורים שצפינו בהם, הורתה המורה לאחד התלמידים לעמוד ליד הדלת במשך 15 דקות היות ואיחר לשיעור.
אנו מסתכלים על מצב כזה של איחור לכיתה כקונפליקט שיש לפתור. מה המורה רוצה להשיג? בדרך כלל, האינטרסים במצב כזה (ויש לבדוק אותם באופן פרטני עם אותה מורה) הנם: 1. אי הפרעה למהלך השיעור. 2. כיבוד המורה והכיתה.
האם העמדת תלמיד בפתח הכיתה ל-15 דקות שירתה את האינטרסים של המורה? לא נראה כך. התלמיד שעמד ליד הדלת לא חדל להפריע בטענות מסוג 'אבל המורה, זה לא פייר, רק הלכתי לשתות'. התנהגות זו ממשיכה להפריע למהלך השיעור ובוודאי שאינה מכבדת את המורה. כמו כן, אין זו הפעם הראשונה שאותה מורה נוקטת בסנקציה מסוג זה וברור לה שהסנקציה אינו מונעת איחורים.
מרגע שהפנינו את תשומת ליבה של אותה מורה לקונפליקט ולפתרון שניתן לו, היא חדלה ממנו ובחרה בסנקציות אחרות (אשר משרתות את האינטרסים שלה) שהביאו לשיפור משמעותי במצב המשמעת בשיעורים. ]
פרטים טכניים: הצפייה תתקיים בשיעור אחד ולאחריו תתקיים פגישה בה יועבר דוח הצפייה בליווי ניתוח שלו בעל פה, במשך שעה וחצי.
2. מדריך הידברות אישי
הדרכה אישית למורה, אשר מטרתה להקנות למורה כלים להתמודדות עם בעיות העולות בחיי היום יום שלה בבית הספר. איננו עוסקים כמובן בתכנים המקצועיים שהמורה מלמדת אלא בנושאים הנוגעים לתקשורת בין- אישית ולקונפליקטים, למשל – אופן העברת התכנים, אופן ניהול השיעור והכיתה, השיח עם הכיתה, התמודדות המורה עם הפרעות והפרות משמעת וקיום שיחות אישיות עם תלמידים.
פרטים טכניים: ההדרכה האישית, נפתחת בצפייה בשיעור אחד של המורה ולאחריו מתקיימת פגישה בה מועבר דוח הצפייה בליווי ניתוח שלו בעל פה, במשך שעה וחצי. לאחר פגישה זו מתחילה סדרה של חמישה מפגשים של הדרכת הידברות אישית, אותה ניתן להאריך על פי הצורך.
3. מדריך הידברות קבוצתי
הדרכה קבוצתית להידברות, במהלכה יקבלו המורים כלים להתמודדות עם בעיות שעולות בחיי היום יום של כל אחד מהם בבית הספר. זהו דיון מודרך בסיטואציות של קונפליקט במהלך עבודת המורים בבית הספר. אנחנו בודקים מה המורה רוצה להשיג, האם דרך ההתמודדות שלה משרתת את האינטרסים שהיא חפצה בהגשמתם ואילו פתרונות נוספים ניתן ליישם כך שישרתו באופן מיטבי את האינטרס. כמו בהדרכות האישיות, איננו עוסקים בתכנים המקצועיים שהמורה מלמדת אלא בכל הנוגע לתקשורת בין-אישית וקונפליקטים, למשל – אופן העברת התכנים, אופן ניהול השיעור והכיתה, השיח עם הכיתה, התמודדות המורה עם הפרעות והפרות משמעת ושיחות אישיות עם תלמידים.
את הדיון ניתן לבסס על סיטואציות שהמורים יעלו במהלכו או על נושאים שאנחנו נעלה לאחר צפייה במספר שיעורים בבית הספר.
פרטים טכניים: התהליך נפתח בצפייה בשיעור אחד של כל אחד מהמורים בקבוצה, שלאחריה תתקיים פגישה אחת בת שעתיים עם הקבוצה, בה יועבר דוח הצפייה בשיעורים בליווי ניתוח בעל פה של נקודות נבחרות ממנו. לאחר פגישה זו נתחיל בסדרה של חמישה מפגשים של הדרכת הידברות קבוצתית, אותה ניתן יהיה להאריך על פי הצורך.
תהליך זה מיועד לקבוצות של 3-4 מורים, אשר מומלץ כי יהיה להם תחום לימוד משותף (למשל – כולם מחנכים של אותה השכבה או מורים של מקצוע זהה).
4. השתלמויות למורים
השתלמויות וסדנאות למורים בתחום ההידברות והתקשורת הבין-אישית. מערכי ההשתלמויות נבנים על פי צרכים שמגדירה הנהלת בית הספר.
[דוגמאות לנושאי השתלמויות שאנו מקיימים:
- 'מקרים ותגובות' – אנו מביאים דוגמאות לסיטואציות מחיי היום יום של המורה ובודקים כיצד היו המורים מתמודדים איתן, האם הדרך שבחרו משרתת את האינטרסים שלהם ואילו דרכים חלופיות יעילות יותר קיימות להגשמת האינטרסים.
- הדרכה על ניהול שיחות אישיות עם תלמידים והוריהם. משיחות עם מורים רבים עולה כי קיים מבחינתם קושי אמיתי בניהול שיחה אישית, מלבד שיחות 'נזיפה' שהם מנהלים על בסיסי יומיומי. הקושי נובע לעתים ממבוכה, מחשש שלא ידעו מה להגיד או כיצד לנהל את השיחה או מחוסר הבנה של החשיבות שלה. אנחנו דנים עם המורים בחשיבות המכרעת שיש לקיום שיחות אישיות על יחסיהם עם התלמידים, על יכולתם של התלמידים 'להתחבר' אל המורה ואל הנושאים שהיא מלמדת, על נאמנותם אליה ועל היכולת של שני הצדדים לפתור בעיות משמעתיות או מקצועיות. כמו כן, בהשתלמות מקבלים המורים כלים פרקטיים לניהול שיחות אישיות ומיישמים את הכלים בסימולציות מודרכות]
ניתן לקיים השתלמויות של שני מפגשים או יותר, על פי נושא ההשתלמות. ההשתלמויות מיועדות לכלל המורים בבית הספר.
5. קורס הידברות ויסודות הגישור למורים
בקורס ההידברות ויסודות הגישור למורים, מתוודעים המורים לעולם הגישור ורוכשים כלים מעולם זה המותאמים לאופי עבודתם בבית הספר. המורים לומדים להתנהל במצבי קונפליקט ולהשיג את התוצאות הטובות ביותר עבורם ועבור התלמידים בכל שיחה או ויכוח, לא בכוח ואיומים אלא באמצעות שיח נכון.
באמצעות יישום הכלים שיקבלו בקורס זה, יוכלו המורים להבין טוב יותר את צרכי התלמידים, לאפשר לתלמידים להבין את צרכי המורה והמערכת ולבנות מערכת יחסים טובה ובריאה עמם, כזו שתאפשר ללמד ולחנך באופן יעיל ורגוע יותר.
בנוסף, לא אחת מגיעות לפתחם של המורים סיטואציות המחייבות אותם להתערב כגורם מוסמך בסכסוכים בין תלמידים, בין שמדובר במקרים של אלימות (מילולית או פיזית) ובין שמדובר בריב סתמי שהתלמידים מתעקשים לערב בו את המורה. חברי סגל שמשמשים כ'רשות שופטת' אינם משרתים את התלמידים, או את עצמם, בטווח הרחוק. בקורס שלנו תקבל המורה כלים שיאפשרו לה ללמד את התלמידים לפתור את בעיותיהם בכוחות עצמם.
[פירוט נושאי קורס ההידברות ויסודות הגישור למורים מצורף כנספח ד' לחוברת זו]
[הדגמת ההבדלים בין הפעלת סמכות לבין הפעלת כלים גישוריים על ידי מורה מצורפת כנספח ה' לחוברת זו]
פרטים טכניים: קורס זה אורך 32 שעות בסך הכל (ב-16 מפגשים של שעתיים או 8 מפגשים של 4 שעות). הקורס מומלץ לכל מורי בית הספר.
6. ייעוץ שוטף להנהלת בית הספר
שירותי ייעוץ בכל שאלה שתעלה על ידי הנהלת בית הספר בנושאי הידברות ותקשורת עם התלמידים, המורים, ההורים או כל צד שלישי.
הייעוץ יינתן על-פי צרכיו של בתי הספר, והוא מיועד למנהלי בתי ספר, המזהים צורך לשפר את האקלים הבית ספרי.